Raikas porkkana-inkiväärikeitto

Raikas porkkana-inkiväärikeitto

Porkkana-inkiväärikeitto on hieman eksoottisempi versio tutusta porkkanakeitosta. Tämä porkkanan ja inkiväärin yhdistelmä on takuuvarma hitti!  Tuore inkivääri tuo porkkana-inkiväärikeittoon mukavasti tulisuutta ja sitä voi halutessaan pehmentää lisäämällä joukkoon kermaa.

Aasiasta kotoisin olevaa inkivääriä käytetään niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin. Inkivääriä käytetään ruuanlaitossa erityisesti intialaisessa ja thaimaalaisessa keittiössä, mutta onpa sitä nähty myös suomalaisissa piparkakuissakin. Tämän porkkana-inkiväärikeiton valmistat helpoiten Feelia porkkanasosekeitosta.

Valmistusohje 2–3 hengelle

Valmistusaika 5 minuuttia.

600g Feelia Porkkanasosekeitto tai 600g itse valmistamaasi (ohje alla)
Pieni pala tuoretta inkivääriä
Kermaa tai kasviskermaa (kaura tai kookos)
Pinnalle tuoretta korianteria

    Kaada keitto kattilaan ja raasta sekaan tuoretta inkivääriä ja lisää joukkoon vielä kerma. Kiehauta kuumaksi samalla sekoittaen. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Keitto on valmis – vain 5 minuutissa!

    Porkkanasosekeitto itse tehtynä 4 hengelle

    Jos et käytä pohjana Feelian valmista porkkanasosekeittoa, valmista se tällä ohjeella itse perunasta ja porkkanasta.

    Valmistusaika 30 - 60 minuuttia.

    400 g porkkanoita
    2 perunaa
    1 iso sipuli
    1 rkl öljyä
    1/2 l vettä
    1 kasvisliemikuutio
    1/4 tl valkopippuria

      Kuori ja pilko porkkanat, perunat sekä sipuli. Kuullota nämä öljyssä kattilassa.

      Lisää vesi mausteet ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

      Kaada keitinvesi talteen erilliseen kattilaan. Soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella. Notkista keittoa lisäämällä joukkoon keitinvettä makusi mukaan.