Raikas porkkana-inkiväärikeitto

Raikas porkkana-inkiväärikeitto

Porkkana-inkiväärikeitto on hieman eksoottisempi versio porkkanakeitosta. Tämä porkkanan ja inkiväärin yhdistelmä on takuuvarma hitti!  Tuore inkivääri tuo porkkana-inkiväärikeittoon mukavasti tulisuutta ja sitä voi pehmentää lisäämällä joukkoon kermaa.

Aasiasta kotoisin olevaa inkivääriä käytetään niin leivonnassa kuin ruuanlaitossakin. Inkivääriä käytetään ruuanlaitossa erityisesti intialaisessa ja thaimaalaisessa keittiössä, mutta onpa sitä nähty käytettävän myös suomalaisissa piparkakuissa.Tämän porkkana-inkiväärikeiton valmistat helpoiten Feelia porkkanasosekeitosta.  #tuunausvinkki

 Raikas porkkana-inkiväärikeitto

2–3 annosta, valmista 5 minuutissa

  • 600g Feelia Porkkanasosekeitto tai 600g itsevalmistamaasi (ohje alla)
  • Pieni pala tuoretta inkivääriä
  • Kermaa tai kasviskermaa (kaura tai kookos)
  • Pinnalle tuoretta korianteria


Kaada keitto kattilaan ja raasta sekaan tuoretta inkivääriä ja lisää joukkoon vielä kerma. Kiehauta kuumaksi samalla sekoittaen. Ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Keitto on valmis – vain 5 minuutissa!

Porkkanasosekeitto

Tässä on ohje, jolla voit valmistaa porkkanasosekeiton perunasta ja porkkanasta. Voit vaihtoehtoisesti käyttää tätä tuunausohjeen pohjana.

4 annosta, valmistusaika 30 - 60 minuuttia

  • 400 g porkkanoita
  • 2 perunaa
  • 1 iso sipuli
  • 1 rkl öljyä
  • ½ l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • ¼ valkopippuria

Kuori ja pilko porkkanat, perunat sekä sipuli. Kuullota nämä öljyssä kattilassa.

Lisää vesi mausteet ja kasvisliemikuutio. Keitä noin 20 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat pehmeitä.

Kaada keitinvesi talteen erilliseen kattilaan. Soseuta kasvikset esimerkiksi sauvasekoittimella. Notkista keittoa lisäämällä joukkoon keitinvettä makusi mukaan.

 

Kokeile tätä porkkana-inkiväärikeittoa ja ihastu!