Nopea ja helppo ramen-keitto täynnä eksoottisia makuja

Nopea ja helppo ramen-keitto täynnä eksoottisia makuja

Ramen eli japanilainen nuudelikeitto on maukas itämainen keitto, josta jokainen ruokailija voi helposti koota näköisensä.

Siinä missä japanilaista ramen-lientä keitetään tunteja, Feelia Ruokakaupan valmis ramen-liemi mahdollistaa eksoottisen ruokahetken valmistumisen vartissa.

Kokoa oma ramen-keittosi

Neljälle

2 pussia (yht. 1 200 g) Feelia Ruokakaupan ramen-lientä
100 g riisinuudeleita

Oman maun mukaan:
Tuoretta inkivääriä
Tuoretta chiliä
Valkosipulia
Fariinisokeria
Limen mehua

Lisukkeet:
Kevätsipulia
Ituja
Tuoretta chiliä
Porkkanaa
Herkkusieniä
Kananmunaa, tofua tai valmiiksi kypsennettyä lihaa oman maun mukaan.

Viimeistely:
Tuoretta korianteria
Lime-viipaleita

Aloita lämmittämällä ramen-liemi kattilassa. Halutessasi voit lisätä jo valmiiksi maukkaaseen liemeen itämaista makua raastetulla tuoreella inkiväärillä, pilkotulla chilillä ja murskatulla valkosipulilla tai makeutta lusikallisella fariinisokeria.

Liemen kiehuessa pilko porkkanat, herkkusienet ja kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Keitä, kuori ja puolita kananamunat. Asettele kaikki lisukkeet omissa kulhoissaan odottamaan ruokapöytään.

Liemen kiehuttua 15 minuuttia joukkoon riisinuudelit, peitä kannella ja siirrä kattila pois liedeltä. Anna nuudeleiden tekeytyä kannen alla liemessä pakkauksen ohjeen mukaan (noin 3 min.).

Ruokailijat kokoavat oman kulhonsa pohjalle oman makunsa mukaisia lisukkeita, kauhovat ramen-nuudelilientä päälle ja viimeistelevät annoksen ripauksella tuoretta korianteria ja viipaleesta puristettu lime-mehua. Aasialainen ruokahetki jokaisen omaan makuun on valmis!