Reseptit ja tarjoiluideat halloweeniin
Feelia Ruokakaupan tuotteilla voit toteuttaa helppoja ja täyttäviä tarjottavia halloween-juhliisi. Alta löydät ohjeet makkarapeltiin, täyttäviin pitaleipiin, halloweenin hodareihin sekä rapeisiin uunijuureksiin.
Reseptimme sopivat niin isommalle kuin pienemmällekin porukalle, ja pienillä muutoksilla ohjeista saa myös gluteenittomia tai kasvisruokavalioon sopivia.
Herkullista halloweenia!
Makkarapelti 10-15 hengelle
1 pkt (2,5 kg) Feelia maalaislohkoperunoita1 pkt (2 kg) chorizo-makkaraa tai seitanlastuja
Savu Ranch -kastiketta
Ketsuppia ja sinappia
Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 200 asteeseen. Pilko makkarat sopiviksi paloiksi ja levitä ne pelleille perunoiden kanssa. Paista makkaraperunoita 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä. Tarjoile Savu Ranch -kastikkeen, ketsupin ja sinapin kera. Kasvisversiossa chorizomakkaran voi korvata seitanlastuilla.
Täyttävät pitaleivät pulled porkilla 4 hengelle
1 pkt = 4 kpl pitaleipiä1 pkt ylikypsää porsaanpotkaa tai seitanlastuja (myös taco-jauheliha sopii tähän hyvin)
1 dl barbeque-kastiketta
Savu Ranch -kastiketta
Salaattia ja kasviksia
Pilko ja huuhtele valitsemasi kasvikset ja salaatti. Lämmitä porsaanpotka ohjeiden mukaisesti uunissa. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa. Sekoita nyhdetty liha ja barbeque-kastike uunivuoassa ja paista vielä n. 15 minuuttia 225 asteessa.
Lämmitä ja halkaise leivät, levitä Savu Ranch -kastiketta leivän molemmin puolin ja lisää valitsemasi täytteet.
Jos käytät taco-jauhelihaa tai seitanlastuja, lämmitä ne pakkauksen ohjeen mukaisesti.
Halloween-hodarit 4 hengelle
4 hot dog -sämpylää1 pkt lihaisia nakkeja
Limemajoneesia
Ketsuppia
Kurkkusalaattia
Sipsejä
Korianteria
Paista nakit pannulla. Lämmitä hodarisämpylät uunissa. Täytä hot dogit kurkkusalaatilla, kastikkeilla ja nakilla. Murustele päälle sipsejä tuomaan annokseen rapeutta ja viimeistele tuoreella korianterilla.
Vinkki: jos haluat tarjoiluihin karmivaa tunnelmaa, muotoile nakeista puukon avulla irtosormen näköisiä. Tee nakin päästä sormen pää muotoilemalla siihen kynsi. Muotoile nivelten kohdat tekemällä nakin pintaan viiltoja. Ketsuppi toimii loistavasti tekoverenä!
Rapsakat uunijuurekset
1 pss säräkasviksia2 rkl perunajauhoa
Öljyä
Suolaa ja pippuria
Savu ranch -kastiketta
Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Laita kasvikset ja perunajauho isoon pussiin. Ravistele niin, että perunajauho on tasaisesti kasvisten pinnassa. Levitä kasvikset pellille, lorauta päälle öljyä ja rouhi pippuria ja suolaa mausteeksi. Paista kasviksia uunin alatasolla 10-15 minuuttia, niin että juureksiin muodostuu hyvä paistopinta. Tarjoile Savu Ranch -kastikkeen kera.
Jos kaipaat vinkkejä arkisempiin resepteihin, kurkkaa kuinka valmistuu tonnikala-pastavuoka välimerelliseen tyyliin tai helppo pinaattipannari!