Reseptit ja tarjoiluideat halloweeniin

Tarjoiluideat halloweeniin: halloween-kattaus, jossa hot dogeja, pitaleipiä, taco-jauhelihaa ja halloween-kurpitsa

Feelia Ruokakaupan tuotteilla voit toteuttaa helppoja ja täyttäviä tarjottavia halloween-juhliisi. Halloweeniin sopivat tuotteet on kerätty halloween-torille, josta tuotteet voi kätevästi valita ostoskoriin. Muista lisätä tilaukseesi myös Oikian sipsit!

Alta löydät ohjeet makkarapeltiin, täyttäviin pitaleipiin, halloweenin hodareihin sekä rapeisiin uunijuureksiin. 

Uutuustuotteena halloweeniin esittelemme Pupun Savu Ranch -kastikkeen, jolla voit viimeistellä annokset juhlakelpoisiksi. Savu Ranch -kastike sopii paremmin kuin hyvin halloweenin suolaisten herkkujen kaveriksi ja toimii myös erinomaisesti dippikastikkeena.

Reseptimme sopivat niin isommalle kuin pienemmällekin porukalle, ja pienillä muutoksilla ohjeista saa myös gluteenittomia tai  kasvisruokavalioon sopivia.

Herkullista halloweenia!

Makkarapelti Feelia Ruokakaupan tapaan

10-15 henkilölle

 

1 pkt (2,5 kg) Feelia maalaislohkoperunoita

1 pkt (2 kg) chorizomakkaraa tai seitanlastuja

Savu Ranch -kastiketta

Ketsuppia ja sinappia

 

Laita uuni lämpenemään kiertoilmalle 200 asteeseen. Pilko makkarat sopiviksi paloiksi ja levitä ne pelleille perunoiden kanssa. Paista makkaraperunoita 20 minuuttia tai kunnes ne ovat saaneet sopivasti väriä. Tarjoile Savu Ranch -kastikkeen, ketsupin ja sinapin kera. Kasvisversiossa chorizomakkaran voi korvata seitanlastuilla.

 

Täyttävät pitaleivät pulled porkilla

4 henkilölle

 

1 pkt pitaleipiä

1 pkt ylikypsää porsaanpotkaa tai seitanlastuja (myös taco-jauheliha sopii tähän hyvin!)

1 dl barbeque-kastiketta

Savu Ranch -kastiketta

Salaattia ja kasviksia

 

Pilko ja huuhtele valitsemasi kasvikset ja salaatti. Lämmitä porsaanpotka ohjeiden mukaisesti uunissa. Nyhdä liha säikeiksi haarukalla. Jos lihassa on ylimääräistä rasvaa, voit poistaa sen tässä vaiheessa. Sekoita nyhdetty liha ja barbeque-kastike uunivuoassa ja paista vielä n. 15 minuuttia 225 asteessa.

Lämmitä ja halkaise leivät, levitä savuranch-kastiketta leivän molemmin puolin ja lisää valitsemasi täytteet.

Jos käytät taco-jauhelihaa tai seitan-lastuja, lämmitä ne pakkauksen ohjeen mukaisesti.

 

Halloween-hodarit

4 henkilölle

 

1 pss hot dog -sämpylöitä

1 pkt yönakkeja

Limemajoneesia

Ketsuppia

Kurkkusalaattia

Sipsejä

Korianteria

 

Paista nakit pannulla. Lämmitä hodarisämpylät uunissa. Täytä hot dogit kurkkusalaatilla, kastikkeilla ja nakilla. Murustele päälle sipsejä tuomaan annokseen rapeutta ja viimeistele tuoreella korianterilla. 

Vinkki: jos haluat tarjoiluihin karmivaa tunnelmaa, muotoile nakeista puukon avulla irtosormen näköisiä. Tee nakin päästä sormen pää muotoilemalla siihen kynsi. Muotoile nivelten kohdat tekemällä nakin pintaan viiltoja. Ketsuppi toimii loistavasti tekoverenä!

 

Rapsakat uunijuurekset

 

1 pss säräkasviksia

2 rkl perunajauhoa

Öljyä

Suolaa ja pippuria

Savu ranch -kastiketta

 

Laita uuni lämpenemään 250 asteeseen. Laita kasvikset ja perunajauho isoon pussiin. Ravistele niin, että perunajauho on tasaisesti kasvisten pinnassa. Levitä kasvikset pellille, lorauta päälle öljyä ja rouhi pippuria ja suolaa mausteeksi. Paista kasviksia uunin alatasolla 10-15 minuuttia, niin että juureksiin muodostuu hyvä paistopinta. Tarjoile Savu Ranch -kastikkeen kera.

 

Jos kaipaat vinkkejä arkisempiin resepteihin, kurkkaa kuinka valmistuu tonnikala-pastavuoka välimerelliseen tyyliin tai helppo pinaattipannari!