Helppo pikkujoulumenu: lohileivät, juustoherkut ja glögimocktail

Helppo menu pikkujouluihin: lohileipä, juustoa ja keksiä sekä alkoholiton glögi-mocktail

Herkulliset ja näyttävät herkut pikkujouluihin voi saada aikaan myös pienellä vaivalla. Kun aikaa on vähän, panosta suolaisiin herkkuihin, varmista hyvät juomat ja hoida makeat tarjoilut vierailemalla kaupan konvehtiosastolla. Feelia Ruokakaupan Annin pikkujouluissa tarjolla on saaristolaisleipiä lohimoussella, suolakeksejä brie-juustolla, Tertin Kartanon fudgea, konvehteja, kuumaa glögiä ja kylmiä juomia.

 

Tarjoilujen tekemisessä voi hyödyntää Tertin Kartanon tuotteita: isossa ja pienessä herkkupaketissa on hyvä pohja pikkujoulutarjoiluille! Kuvissa näkyvät fudge, glögi, suolakeksit ja omena-calvadoshyytelö ovat herkkuboksien valikoimaan kuuluvia tuotteita.

Saaristolaisleipä lohimoussella

Lohileipä on klassikkoherkku, ja ihan syystä. Jouluna lohileipä on ehdottomasti tehtävä saaristolaisleipään. Valmiilla kylmäsavulohimoussella ja valmiilla saaristolaisleivällä nämä herkkupalat ovat pöydässä alle kymmenessä minuutissa!

Lohileipä, saaristolaisleipä lohimoussella

 Saaristolaisleipä lohimoussella 

5-10 henkilölle

 

1 saaristolaisleipä (iso)

2 prk Kylmäsavulohimoussea Feelia Ruokakaupasta

TAI

200 g tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

250 g kylmäsavulohta

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria myllystä

1 ruukku tilliä

 

Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi siivuiksi. Puolita siivut, jos haluat tehdä pieniä leipäsiä. Nosta leivät tarjoiluastialle, lusikoi päälle valmista lohimoussea ja koristele tuoreella tillillä. 

 

Jos moussea ei ole valmiina, voit tehdä moussen helposti itse: 

 

Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma. Vispaa sähkövatkaimella pari minuuttia, kunnes kerma on vatkautunut ja mousse on sileää. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää mousseen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi tai pursota mousse leipien päälle. Koristele tillillä.

Juustoa, keksiä ja omena-calvadoshyytelöä

 Juustoa, keksiä ja omena-calvadoshyytelöä

5-10 henkilölle

 

1 pkt Kantolan suolakeksejä

200 g brie-juustoa

2 persimonia

3 tuoretta viikunaa

1 prk omena-calvadoshyytelöä tai viikunahilloa

 

Leikkaa brie-juusto paloiksi, pese ja pilko hedelmät. Kokoa keksit lusikoimalla pohjalle omena-calvadoshyytelöä tai viikunahilloa. Lisää viipale brie-juustoa ja koristele viikuna- ja persimonviipaleilla. 

Alkoholiton glögi-mocktail 

 

Hyvä emäntä tai isäntä huolehtii, että kaikille juhlijoille on juotavaa. Alkoholiton glögimocktail on hauska, jouluinen juoma joka sopii kaikille. Sokerihuurretut lasinreunukset sopivat ihanasti talvisiin juhlahetkiin. 

Glögimocktail

5-10 henkilölle

 

1 pullo glögitiivistettä

1 litra inkiväärilimonadia

jäitä 

puolukoita

1 dl sokeria

1 kananmuna

 

Erottele munanvalkuainen lasiin. Voitele pullasudilla lasien reunat valkuaisella. Kaada sokeri laakealle lautaselle ja kasta lasien reunat sokerissa. 

 

Kaada lasien pohjalle jäitä ja puolukoita, lisää päälle 1/3 glögitiivistettä ja 2/3 inkiväärilimonadia. Tarjoa heti!

 

 

Lue myös ohjeet vaniljaiseen riisivanukkaaseen ja mehevään viikuna-parmesaanisalaattiin!