Helppo pikkujoulumenu: lohileivät, juustoherkut ja glögimocktail
Herkulliset ja näyttävät herkut pikkujouluihin voi saada aikaan myös pienellä vaivalla. Kun aikaa on vähän, panosta suolaisiin herkkuihin, varmista hyvät juomat ja hoida makeat tarjoilut vierailemalla kaupan konvehtiosastolla. Feelia Ruokakaupan Annin pikkujouluissa tarjolla on saaristolaisleipiä lohimoussella, suolakeksejä brie-juustolla, Tertin Kartanon fudgea, konvehteja, kuumaa glögiä ja kylmiä juomia.
Tarjoilujen tekemisessä voi hyödyntää Tertin Kartanon tuotteita: isossa ja pienessä herkkupaketissa on hyvä pohja pikkujoulutarjoiluille! Kuvissa näkyvät fudge, glögi, suolakeksit ja omena-calvadoshyytelö ovat herkkuboksien valikoimaan kuuluvia tuotteita.
Saaristolaisleipä lohimoussella
Lohileipä on klassikkoherkku, ja ihan syystä. Jouluna lohileipä on ehdottomasti tehtävä saaristolaisleipään. Valmiilla kylmäsavulohimoussella ja valmiilla saaristolaisleivällä nämä herkkupalat ovat pöydässä alle kymmenessä minuutissa!
Saaristolaisleipä lohimoussella
5-10 henkilölle
1 saaristolaisleipä (iso)
2 prk Kylmäsavulohimoussea Feelia Ruokakaupasta
TAI
200 g tuorejuustoa
2 dl kuohukermaa
250 g kylmäsavulohta
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria myllystä
1 ruukku tilliä
Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi siivuiksi. Puolita siivut, jos haluat tehdä pieniä leipäsiä. Nosta leivät tarjoiluastialle, lusikoi päälle valmista lohimoussea ja koristele tuoreella tillillä.
Jos moussea ei ole valmiina, voit tehdä moussen helposti itse:
Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma. Vispaa sähkövatkaimella pari minuuttia, kunnes kerma on vatkautunut ja mousse on sileää. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää mousseen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi tai pursota mousse leipien päälle. Koristele tillillä.
Juustoa, keksiä ja omena-calvadoshyytelöä
Juustoa, keksiä ja omena-calvadoshyytelöä
5-10 henkilölle
1 pkt Kantolan suolakeksejä
200 g brie-juustoa
2 persimonia
3 tuoretta viikunaa
1 prk omena-calvadoshyytelöä tai viikunahilloa
Leikkaa brie-juusto paloiksi, pese ja pilko hedelmät. Kokoa keksit lusikoimalla pohjalle omena-calvadoshyytelöä tai viikunahilloa. Lisää viipale brie-juustoa ja koristele viikuna- ja persimonviipaleilla.
Alkoholiton glögi-mocktail
Hyvä emäntä tai isäntä huolehtii, että kaikille juhlijoille on juotavaa. Alkoholiton glögimocktail on hauska, jouluinen juoma joka sopii kaikille. Sokerihuurretut lasinreunukset sopivat ihanasti talvisiin juhlahetkiin.
Glögimocktail
5-10 henkilölle
1 pullo glögitiivistettä
1 litra inkiväärilimonadia
jäitä
puolukoita
1 dl sokeria
1 kananmuna
Erottele munanvalkuainen lasiin. Voitele pullasudilla lasien reunat valkuaisella. Kaada sokeri laakealle lautaselle ja kasta lasien reunat sokerissa.
Kaada lasien pohjalle jäitä ja puolukoita, lisää päälle 1/3 glögitiivistettä ja 2/3 inkiväärilimonadia. Tarjoa heti!
Lue myös ohjeet vaniljaiseen riisivanukkaaseen ja mehevään viikuna-parmesaanisalaattiin!