Jouluinen helppo jälkiruoka: riisivanukas kanelipäärynöillä

Helppo jälkiruoka jouluun, joka tarjoillaan lasista

Kehitimme reseptin helppoon jouluiseen jälkiruokaan, joka kruunaa jouluaterian ja sopii myös pikkujoulujen tarjoiluihin. Jälkiruoka tarjoillaan lasista, ja sen voi koristella näyttäväksi upeilla päärynäpurjeilla. Tämä joulun jälkiruoka hyydytetään jääkaapissa, joten sen voi tehdä hyvissä ajoin tekeytymään. Reseptistä riittää jälkiruokaa 6-8 henkilölle annoskoosta riippuen. 

Vaniljainen riisivanukas & kanelipäärynät

aktiivinen valmistusaika 20 min, 6-8 henkilölle

Riisivanukas

  • 1 pss Feelia riisipuuroa (600g)
  • 2,5 dl paksua valmista vaniljakastiketta
  • 0,5 dl sokeria
  • 3 liivatelehteä
  • 0,5 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaniljajauhetta

Kanelipäärynät

  • 4-6 päärynää
  • 25 g voita
  • 0,75 dl fariinisokeria
  • 1 tl kanelia

Koristelu

  • Tuoretta rosmariinia
  • 1-2 pientä päärynää
  • 1 dl sokeria

1. Laita liivatteet likoamaan kulhoon, jossa on kylmää vettä. Kaada riisipuuro isoon kulhoon, lisää vaniljakastike, sokeri ja vaniljasokeri. Sekoita vispilällä niin, että puuro on sileää, silota tarvittaessa paakut haarukalla.

2. Kuumenna kuohukerma kiehuvaksi kattilassa. Rutista liivatteista vesi pois ja lisää ne yksitellen kerman joukkoon hyvin vatkaten, sekoita niin että seos on sileää. Kaada liivate-kermaseos ohuena nauhana riisipuuromassan joukkoon, sekoita hyvin. Jätä jääkaappiin jähmettymään 1-2 tunniksi.

Jos haluat tehdä koristeeksi päärynäpurjeet, voit tehdä ne tässä vaiheessa. Hyppää siis kohtaan 4!

2. Kuori ja pilko päärynät pieniksi paloiksi. Sulata pannulla voi, lisää fariinisokeri ja kaneli. Paista päärynöitä voi-sokeriseoksessa, kunnes päärynät ovat pehmeitä ja karamellisoituneita. Siirrä päärynät sivuun jäähtymään. 

3. Kokoa jälkiruoka lusikoimalla laseihin ensin riisivanukasta ja sitten päärynöitä. Koristele päärynäpurjeilla, joihin löytyy ohje alta. 

4. Päärynäpurjeet:

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa päärynät pystysuunnassa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla. Pienet päärynät sopivat koristeeksi parhaiten! Kaada sokeri lautaselle, kasta päärynäviipaleet sokerissa molemmin puolin ja levitä leivinpaperille. Paista päärynöitä ensin n. 15 minuuttia molemmin puolin, käännä ja paista toiset 15 minuuttia. Jos päärynät meinaavat tummua liikaa, mutta eivät ole kovia, alenna lämpötilaa ja paista, kunnes viipaleet ovat kovettuneita. 

5. Koristele jälkiruoka-annokset juuri ennen tarjoilua päärynäpurjeilla ja rosmariinin oksilla.