Maukas jouluinen makkarapelti

Maukas jouluinen makkarapelti

Helppo ja nopea peltiruoassa, jossa maistuu joulu. Tämä hauska makkaran ystävien herkku sopii tarjottavaksi esimerkiksi pikkujouluihin. Joulumakkarat paistetaan peruna-sinihomejuustopedillä ja kylkeen valmistuu nopeasti sinappikastike.

Valmistusohje 4–6 hengelle

600 g Feelia Maalaislohkoperunoita
1 punasipuli
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
2 (oksaa) tuoretta rosmariinia
n. 80 g sinihomejuustomurua
2 pkt Helsingin Makkaratehtaan Joulumakkaraa

Sinappikastike
120 g smetanaa
1 rkl sinappia

Levitä maalaislohkoperunat uunipellille leivinpaperin päälle. Kuori ja leikkaa punasipuli lohkoiksi. Lisää sipulit perunoiden päälle ja mausta pelti pippurilla sekä tuoreella rosmariinilla. Sekoittele. Levitä päälle sinihomejuustomuru sekä paloitellut joulumakkarat. Paista 220 asteessa noin 30 min. Sekoita kastike smetanasta ja sinapista.

Jouluinen makkarapelti valmiina uuniin