Tuunaa parhain lanttu- ja porkkanalaatikko
Mitä olisikaan perinteinen joulupöytä ilman lanttu- ja porkkanalaatikkoa? Tämän helpon ohjeen mukaan tuunaat kummennusta vaille valmiit laatikkomme herkullistakin herkullisemmiksi.
Parhain lanttu- ja porkkanalaatikko
2-6 hengelle
600 g Feelia porkkanalaatikkoa tai lanttulaatikkoa
½ prk (à 3,3 dl) kuohukermaa
1/2 tl kanelia tai muskottipähkinää
1 rkl siirappia
PINNALLE
korppujauhoja tai mantelirouhetta tai -lastuja
voinokareita
Sekoita kerma, siirappi ja mausteet laatikon joukkoon. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Ripottele pinnalle korppujauhoja, mantelirouhetta tai -lastuja ja painele pintaan kuvioita esim. lusikalla. Lisää pinnalle myös voinokareita. Paista 200 asteessa noin 40 min.
VINKKI
Mantelirouhe tai -jauhe laatikon pinnalla sopii myös keliaakikoille!