Saaristolaisleipä lohimoussella

Saaristolaisleipä lohimoussella

Lohileipä on klassikkoherkku, ja ihan syystä. Jouluna lohileipä on ehdottomasti tehtävä saaristolaisleipään. Valmiilla kylmäsavulohimoussella ja valmiilla saaristolaisleivällä nämä herkkupalat ovat pöydässä alle kymmenessä minuutissa!

 Saaristolaisleipä lohimoussella 

5-10 henkilölle

1 iso saaristolaisleipä

2 prk Kylmäsavulohimoussea Feelia Ruokakaupasta

1 ruukku tilliä

TAI

200 g tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

250 g kylmäsavulohta

1 rkl sitruunamehua

1/4 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria myllystä

1 ruukku tilliä

Leikkaa saaristolaisleipä ohuiksi siivuiksi. Puolita siivut, jos haluat tehdä pieniä leipäsiä. Nosta leivät tarjoiluastialle, lusikoi päälle valmista lohimoussea ja koristele tuoreella tillillä. 

Jos moussea ei ole valmiina, voit tehdä moussen helposti itse: 

Mittaa kulhoon tuorejuusto ja kerma. Vispaa sähkövatkaimella pari minuuttia, kunnes kerma on vatkautunut ja mousse on sileää. Hienonna kylmäsavulohi pieniksi paloiksi ja lisää mousseen. Mausta sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Lusikoi tai pursota mousse leipien päälle. Koristele tillillä.