Ohje pitaleipä, ohje pulled pork, nyhtöpossu, helppo coleslaw, helppoa grilliruokaa

Herkullisen pitaleivän täytteet: mehevä nyhtöpossu ja kolmen minuutin coleslaw

Rentojen kesäisten illanviettojen kulmakivi on helpot ja maistuvat ruoat, jotka valmistuvat ilman kummempia välineitä vaikkapa mökkikeittiössä tai ulkona grillin ääressä. Esimerkiksi supersuosittu Ylikypsä porsaanpotkamme on loistava pohja grilli-illalliselle. Porsaanpotkasta valmistuu nopeasti helppo nyhtöpossu ilman, että lihaa tulee haudutella tunteja uunissa. Kunhan vain maltat keitellä potkan kaveriksi maailman parhaaksi tituleeratun barbeque-kastikkeen, on edessäsi ehkä paras maistamasi itse tehty nyhtöpossu. 

Tarjoile nyhtöpossu valmiin pitaleivän täytteenä yhdessä sesongin kasvisten ja hyvien kastikkeiden kera. Me teimme pitaleivän täytteeksi coleslawin tuoreesta varhaiskaalista. Jos haluat oikaista, coleslawin voi tehdä myös valmiista kaaliraasteesta.

Tiinan BBQ-kastike nyhtöpossulle

1 sipuli hienonnettuna
6 valkosipulinkynttä murskattuna
1 tl juustokuminaa jauheena
2 rkl öljyä, esim. rypsiöljyä
1/2 dl balsamiviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
1/2 dl (japanilaista) soijakastiketta
1 rkl Worcestershire-kastiketta
1 dl ketsuppia
1 tl chilitahnaa, esim. Sambal Oelek tai 2 tl chilijauhetta

    Kuullota sipuleita ja juustokuminaa öljyssä miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää lämpöä ja kaada joukkoon balsamiviinietikka. Lisää loput ainekset, sekoita ja anna poreilla hellalla puolen tunnin ajan, kunnes kastike on tahmeaa.

    Nyhtöpossu ylikypsästä porsaanpotkasta

    1,5 kg Feelia Ylikypsää porsaanpotkaa
    n. 2 dl Tiinan BBQ-kastiketta tai kaupan valmista BBQ-kastiketta

      Paista porsaanpotka uunissa pakkauksen ohjeen mukaan (200 astetta kiertoilmalla, 25 minuuttia). Poista lihoista rasvaiset osat, kaada lihat kulhoon ja revi lihat kahden haarukan avulla säikeiksi. Kaada mukaan BBQ-kastike. Lisää kastiketta tarvittaessa vielä lisää, jotta lopputulos on mehevä. Kuumenna nyhtöpossu vielä uudestaan juuri ennen tarjoilua. 

      Kolmen minuutin coleslaw

      400 g valmista kaalisuikaletta (löytyy isojen markettien vihanneshyllyltä) TAI varhaiskaalia
      2 porkkanaa 
      1 dl majoneesia
      1 dl ranskankermaa
      2 tl dijon-sinappia, myös tavallinen käy 
      1 tl sitruunamehua tai omenaviinietikkaa
      1 tl sokeria
      1/4 tl suolaa

        Kaada valmis kaaliraaste kulhoon ja nuiji tai hiero kaalia hetki, jotta se pehmenee. Jos käytät kokonaista varhaiskaalia, leikkaa se ohuen ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kastikkeen ainekset ja yhdistä kaikki salaatin ainekset kulhossa. Anna maustua jääkaapissa n. tunnin verran. Tarjoile pitaleivän välissä tai grilliruoan seurana. Coleslaw sopii myös mainiosti hampurilaisten ja hotdogien väliin. 

        Pitaleipäateria 4-6 hengelle

        1-2 pkt Pitaleipiä (4-8 kpl)
        1,5 kg Ylikypsää porsaanpotkaa
        n. 2 dl Tiinan BBQ-kastiketta tai valmista bbq-kastiketta
        Kulhollisen coleslaw-salaattia 
        Salaattia, tomaattia, punasipulia tai muita kasviksia makusi mukaan
        Majoneesia, ketsuppia tai muuta kastiketta makusi mukaan 

          Aloita valmistamalla coleslaw ja BBQ-kastike ohjeiden mukaan. Voit tehdä nämä myös edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Paista porsaanpotkaa 200 asteessa n. 25 minuuttia kiertoilmalla. Valmista nyhtöpossu yllä olevan ohjeen mukaan ja pilko kasvikset. Lämmitä pulled pork ja pitaleivät juuri ennen tarjoilua.