Nopea perunasalaatti Feelia maalaislohkoperuna

Nopea perunasalaatti maalaislohkoperunoista

Perunasalaatti maalaislohkoperunoista

Klassinen perunasalaatti syntyy kätevästi valmiista Feelia Maalaislohkoperunoista. Valmiit maalaislohkoperunat paahdetaan ennen salaatintekoa uunissa, jolloin perunasalaattiin tulee hyvä, paahteinen maku. Kaprikset, suolakurkku ja punasipuli pilkotaan, kastike sekoitetaan ja salaatti onkin jo valmista! Perunasalaatti on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä pari tuntia jääkaapissa.

Salaatin viimeistelee friteeratut kaprikset. Saattaa kuulostaa vaikealta, mutta on helppoa ja nopeaa. Lue alta koko resepti!

Perunasalaatti Feelia Maalaislohkoperunoista

4-8 henkilölle

1 kg valmiita maalaislohkoperunoita ( 2 pss 600 g Feelia Maalaislohkoperuna)

1 punasipuli

2 suolakurkkua

2 rkl säilykekapriksia

1,5 dl majoneesia

0,5 dl ranskankermaa

2 tl dijon-sinappia

1 rkl sitruunamehua

1 tl sokeria

+ suolaa, pippuria ja öljyä

Friteeratut kaprikset

35 -70 g kapriksia (säilyke)

0,5 dl rypsiöljyä

Tee näin: 

Levitä maalaislohkoperunat 1-2 pellille, niin että perunat mahtuvat paistumaan väljästi. Lorauta päälle 3 rkl öljyä ja ripottele 0,5 tl suolaa. Sekoittele perunoita pellillä niin, että öljy ja suola ovat tasaisesti perunoiden pinnalla. Paista 200 asteessa n. 15-20 min, kunnes perunat ovat kullanruskeita.

Pilko punasipuli ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna 2 rkl kapriksia. Sekoita valmiiksi kastike: yhdistä ranskankerma, dijon-sinappi, majoneesi, sitruunamehu ja sokeri. Lisää 0,5 tl mustapippuria rouheena ja suolaa 0,25 - 0,5 tl makusi mukaan. 

Pilko jäähtyneet perunalohkot muutamaan osaan. Yhdistä kaikki salaatin ainekset. Tarkista suola ja jätä salaatti jääkaappiin tekeytymään. 

Viimeistele friteeratuilla kapriksilla ja tarjoile perinteiseen tyyliin nakkien kera.

Friteeratut kaprikset

Lämmitä öljy paistinpannulla, valuta kaprikset siivilässä ja heitä kaprikset kuumaan öljyyn. Paista muutama minuutti, kunnes kaprikset ovat rapeita ja ruskeita. Lopputuloksena saat suolaiset ja rapeat herkut, jotka tekee mieli syödä ihan sellaisenaan! Ripottele valmiit kaprikset salaatin päälle koristeeksi.