Nopea perunasalaatti Feelia maalaislohkoperuna

Nopea perunasalaatti maalaislohkoperunoista

Klassinen perunasalaatti syntyy kätevästi valmiista Feelia Maalaislohkoperunoista. Perunat paahdetaan uunissa ennen salaatin tekoa, jolloin perunasalaattiin tulee hyvä, paahteinen maku. Kaprikset, suolakurkku ja punasipuli pilkotaan, kastike sekoitetaan ja salaatti onkin jo valmista! Perunasalaatti on parhaimmillaan, kun se saa tekeytyä pari tuntia jääkaapissa.

Salaatin viimeistelee friteeratut kaprikset. Saattaa kuulostaa vaikealta, mutta on helppoa ja nopeaa. Lue alta koko resepti!

Perunasalaatti 4–8 hengelle

1 kg valmiita maalaislohkoperunoita (2 pss 600 g Feelia Maalaislohkoperuna)
1 punasipuli
2 suolakurkkua
2 rkl säilykekapriksia
1,5 dl majoneesia
0,5 dl ranskankermaa
2 tl dijon-sinappia
1 rkl sitruunamehua
1 tl sokeria
suolaa, pippuria ja öljyä

    Levitä maalaislohkoperunat 1-2 pellille niin, että perunat mahtuvat paistumaan väljästi. Lorauta päälle 3 rkl öljyä ja ripottele 0,5 tl suolaa. Sekoittele perunoita pellillä niin, että öljy ja suola ovat tasaisesti perunoiden pinnalla. Paista 200 asteessa n. 15-20 min, kunnes perunat ovat kullanruskeita.

    Pilko punasipuli ja suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna 2 rkl kapriksia. Sekoita valmiiksi kastike: yhdistä ranskankerma, dijon-sinappi, majoneesi, sitruunamehu ja sokeri. Lisää 0,5 tl rouhittua mustapippuria sekä 0,25–0,5 tl suolaa. 

    Pilko jäähtyneet perunalohkot muutamaan osaan. Yhdistä kaikki salaatin ainekset. Tarkista suola ja jätä salaatti jääkaappiin tekeytymään.

    Friteeratut kaprikset

    35 -70 g kapriksia (säilyke)
    0,5 dl rypsiöljyä

      Lämmitä öljy paistinpannulla, valuta kaprikset siivilässä ja heitä kaprikset kuumaan öljyyn. Paista muutama minuutti, kunnes kaprikset ovat rapeita ja ruskeita. Ripottele valmiit kaprikset salaatin päälle koristeeksi.