Keisarinnan lohikeitto

Keisarinnan lohikeitto

Keisarinnan lohikeitto on makua täynnä. Se eroaa perinteisestä lohikeitosta mausteidensa ansiosta. Tähän myös imatralaisena kalakeittona tunnettuun lohikeittoon lisätään esimerkiksi maustekurkkua sekä valkosipulia tuomaan makua. Valmistat Keisarinnan lohikeiton nopeasti ja edullisesti käyttämällä Feelia Lohikeittoa.

Keisarinnan lohikeitto valmiista Feelia Lohikeitosta

6–8 annosta, valmistusaika noin 15 minuuttia.

1 rkl voita
4 kpl valkosipulin kynttä
1–2 porkkanaa
6 dl vettä
5 kaffirlimetinlehteä
2 kpl maustekurkkua kuutioituna
1 rkl hunajaa
puolikkaan sitruunan mehu
4 dl kuohukermaa
2 pss Feelia lohikeitto 600 g
pinnalle kourallinen tuoretta tilliä

    Kuori ja pilko porkkanat ja valkosipuli. Kuullota murskattu valkosipuli ja porkkanat kevyesti voissa. Lisää joukkoon vesi sekä kaffirlimetinlehdet. Anna kiehua hiljalleen 5 minuutin ajan.

    Lisää joukkoon kerma, maustekurkkupalat, hunaja, sitruunamehu ja Feelia lohikeitto. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä.

    Poista kaffirlimetinlehdet keitosta ennen tarjoilua, ja lisää runsaasti tuoretta tilliä päälle.

    Keisarinnan lohikeitto kokonaan itse tehtynä

    6–8 annosta, valmistusaika noin 50–60 minuuttia.

    1 rkl voita
    4 kpl valkosipulin kynttä
    1–2 porkkanaa
    1–2 sipulia
    1 kg perunoita
    1 l vettä
    4 kalaliemikuutio
    5 kaffirlimetinlehteä
    ripaus mustapippuria
    2 kpl maustekurkkua kuutioituna
    1 rkl hunajaa
    puolikkaan sitruunan mehu
    1tl kalamausteseosta
    4 dl kuohukermaa
    700 g kirjolohifileetä
    pinnalle kourallinen tuoretta tilliä

      Kuori ja pilko perunat, porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kuullota murskattu valkosipuli, porkkanat, perunat ja sipuli kevyesti voissa. Lisää joukkoon vesi, liemikuutiot, mustapippuria sekä kaffirlimetinlehdet. Anna kiehua hiljalleen 5 minuutin ajan.

      Lisää joukkoon kerma, maustekurkkupalat, hunaja, ja sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

      Poista lohesta ruodot ja nahka. Paloittele lohifilee pieniksi kuutioiksi, jonka jälkeen lisää lohet keittoon. Anna keiton hautua noin. 10 minuuttia miedolla lämmöllä.

      Poista kaffirlimetinlehdet keitosta ennen tarjoilua ja lisää runsaasti tuoretta tilliä päälle.