Keisarinnan lohikeitto

Keisarinnan lohikeitto

Keisarinnan lohikeitto on makua täynnä. Se eroaa perinteisestä lohikeitosta mausteidensa ansiosta. Tähän myös imatralaisena kalakeittona tunnettuun lohikeittoon lisätään esimerkiksi maustekurkkua sekä valkosipulia tuomaan makua. Valmistat Keisarinnan lohikeiton nopeasti ja edullisesti käyttämällä Feelia Lohikeittoa. #tuunausvinkki

Keisarinnan lohikeitto

6–8 annosta, valmistusaika noin 15 minuuttia

  • 1 rkl voita
  • 4 kpl valkosipulin kynttä
  • 1–2 porkkanaa
  • 6 dl vettä
  • 5 kaffirlimetinlehteä
  • 2 kpl maustekurkkua kuutioituna
  • 1 rkl hunajaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 pss Feelia lohikeitto 600 g tai valmista lohikeitto alusta alkaen itse. Ohje alla.
  • pinnalle kourallinen tuoretta tilliä

Kuullota murskattuvalkosipuli ja kuoritut ja paloitellut porkkanat kevyesti voissa. Lisää joukkoon vesi sekä kaffirlimetinlehdet. Anna kiehua hiljalleen viiden minuutin ajan.

Lisää joukkoon kerma, maustekurkkupalat, hunaja, sitruunamehu ja Feelia lohikeitot. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Poista kaffirlimetinlehdet keitosta ennen tarjoilua, ja lisää runsaasti tuoretta tilliä päälle!

Keisarinnan lohikeitto | Kaikki vaiheet

6–8 annosta, valmistusaika noin 50–60 minuuttia

  • 1 rkl voita
  • 4 kpl valkosipulin kynttä
  • 1–2 porkkanaa
  • 1–2 sipulia
  • 1 kg perunoita
  • 1 dl vettä
  • 4 kalaliemikuutio
  • 5 kaffirlimetinlehteä
  • ripaus mustapippuria
  • 2 kpl maustekurkkua kuutioituna
  • 1 rkl hunajaa
  • puolikkaan sitruunan mehu
  • 1tl kalamausteseosta
  • 4 dl kuohukermaa
  • 700 g kirjolohifileetä
  • pinnalle kourallinen tuoretta tilliä

Kuori ja pilko perunat, porkkanat, sipuli ja valkosipuli. Kuullota murskattuvalkosipuli ja kuoritut ja paloitellut porkkanat, perunat ja sipuli kevyesti voissa. Lisää joukkoon vesi, liemikuutiot, mustapippuria sekä kaffirlimetinlehdet. Anna kiehua hiljalleen viiden minuutin ajan.

Lisää joukkoon kerma, maustekurkkupalat, hunaja, ja sitruunamehu. Anna kiehua hiljalleen 10–15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Poista lohesta ruodot ja nahka. Paloittele lohifilee pieniksi kuutioiksi, jonka jälkeen lisää lohet keittoon. Anna keiton hautua noin. 10 minuuttia miedolla lämmöllä. Poista kaffirlimetinlehdet keitosta ennen tarjoilua ja lisää runsaasti tuoretta tilliä päälle!

Jaa oma tuunausvinkkisi #tuunausvinkki ja löydä maistuvia resepti-ideoita.