Lue täältä, miten suomalaiset ovat säästäneet aikaansa jo yli 2 miljoonan ruoka-annoksen verran

Lue täältä, miten suomalaiset ovat säästäneet aikaansa jo yli 2 miljoonan ruoka-annoksen verran

Mitä tekisit säästyneellä tunnilla päivässäsi? 

 Kun päivät ovat jo valmiiksi aikataulutettuja töiden, opiskelun tai harrastusten myötä, kotona oleva aika halutaan käyttää omaan hyvinvointiin, perheen kanssa yhdessäoloon tai palautumiseen. Feelia Ruokakauppa onkin mullistanut suomalaisten arjen. Ainutlaatuinen Jyväskylän yliopistossa alkunsa saanut konsepti tuo keittiöihin kotimaisista raaka-aineista valmistetut kotiruoka-ateriat, jotka ovat lämpiminä lautasella jopa alle kymmenessä minuutissa. Yrityksen missiona onkin säästää perheiden yhteistä aikaa ja rahaa monipuolisesta ravinnosta tinkimättä.

- Kun ruoka tuodaan suoraan kotiisi ja se on muutamassa minuutissa valmista, vapautuu aikaa muuhun. Haluammekin olla helpottamassa suomalaisten ruokailuja koko Suomen alueella – myös syrjäseuduilla. Arvostus säästyvää vapaa-aikaa kohtaan näkyykin kotiruoan verkkokaupan räjähdysmäisenä kasvuna: Reilussa vuodessa olemme toimittaneet jo yli kaksi miljoonaa annosta suomalaiskoteihin, kehityspäällikkö Josefiina Lahti iloitsee.

Heräteostot jäävät vähemmälle

Koko viikon aterioiden tilaaminen verkkokaupasta kotiovelle auttaa usein myös säästämään ruokakuluissa, kun heräteostot jäävät vähemmälle. Kun valmista kotiruokaa on aina jääkaapissa valmiina, ei spontaaneissakaan tilanteissa tarvitse turvautua kompromisseihin.

-Feelia Ruokakaupan annoshinnat lähtevät 78 sentistä, joten ne tulevat edullisemmaksi kuin kotiin tilattu pizza. Meidän annoksillamme yksi henkilö syö 12,50 eurolla koko viikon päivälliset ja valmiiksi kootussa Feelia Perheboksissa neljän hengen perhe saa viikon ruoat 52 eurolla.

Vähemmän hävikkiä, enemmän joustoa

Feelia Kotiruokien pitkä säilyvyys ja kätevän kokoiset ruokapakkaukset tuovat joustoa ja vähentävät hävikkiä. Ruoat säilyvät kuukausia jääkaapissa ilman valmistuksessa lisättyjä säilöntäaineita. Pitkä säilyvyys perustuu vakuumipakkaukseen ja erityiseen patentoituun esivalmistusmenetelmään.

-Jos vaikkapa perheen teini ilmoittaa, ettei tulekaan syömään, niin osan ruoista voi säästää myöhemmin valmistettavaksi. Valmiit annokset on pakattu kahden hengen pakkauksiin ja ne säilyvät kuukausia. Tämä vähentää hävikkiä ja tuo kaivattua joustoa ruokailuun.

Hävikin määrää Feelia Ruokakaupassa on mietitty muutenkin. Asiakas voi tilata verkkosivuilta yli 100:sta eri vaihtoehdosta keittoja, kiusauksia ja kastikkeita, mutta sen lisäksi on tarjolla hävikkitori.

-Haluamme säästää sekä luontoa että kukkaroa. Hävikkitorillamme on tarjolla ruokaeriä, joita syystä tai toisesta on valmistettu liikaa tai uhkaavat muuten joutua hävikkiin. Sen kautta ruokailu tulee todella edulliseksi, sillä jo valmiiksi edulliset kotiruoat myydään reilulla alennuksella.

Monipuolinen ravinto lisää hyvinvointia

Nyt monipuolisen ruokailun toteutus ei vaadi ylimääräistä aikaa tai energiaa: Kotiruoat ja lisukkeet voi tilata itselle tai läheisellä myös valmiina bokseina. Kun aikaa vapautuu perunoiden kuorimiselta, ehtii ruoan kuumetessa valmistaa salaatin tai muun lisukkeen.

-Pussi auki, kiehautus ja ruoka on jo valmiina. Nopeimmillaan kasvikset saa lautaselle hyödyntämällä valmiiksi pilkottuja ja kypsennettyjä Feelia Kasviksia ja myös ruokalistan suunnittelun voi ulkoistaa meille. Arvostamme arjen sujuvuutta - emme toimita pelkkää ruokaa, vaan lisää vapaa-aikaa, hyvinvointia ja rennompaa elämää, Lahti kiteyttää.