Puurojen tuunaaminen jouluun

Puurojen tuunaaminen jouluun

Vaihtelua puuroihin! Mausteinen luumukompotti, puolukat ja kinuskinen Biscoff-tahna sekä sesonkihedelmä persimon maustavat puurot jouluiseksi.

Näistä resepteistä valmistuu noin kaksi annosta.

Riisipuuro kinuskisella Biscoff-tahnalla ja puolukoilla

Jos et ole vielä törmännyt Biscoff-keksitahnaan, nyt on korkea aika tutustua tähän herkkuun. Biscoff on keksitahna, joka sopii lähes joka paikkaan: puuron päälle, pullan väliin, kakkuihin, jälkiruokiin ja niin edelleen. Erityisen ihanalta Biscoff-tahna maistuu riisipuuron päällä puolukoiden kera.

1 pss 600 g Feelia Riisipuuroa

0,5 dl Biscoff-tahnaa

1 dl puolukoita 

Lämmitä puuro ohjeen mukaan kattilassa. Mittaa Biscoff-tahna kulhoon ja lämmitä mikrossa niin että tahnasta tulee juoksevaa. Annostele puuro lautasille ja lisää Biscoff-tahnaa ja puolukoita sopiva määrä.

Mausteinen luumukompotti ja mannapuuro

1 pss 600 g Feelia Mannapuuroa

6 tuoretta makeaa luumua

0,5 dl vettä

0,5 dl sokeria

0,5 tl vaniljasokeria

0,5 tl kardemummaa

muutama tähtianis

Pese luumut ja pilko ne lohkoiksi. Laita luumut kattilaan veden, sokerin ja mausteiden kanssa, keitä n. 10 minuuttia miedolla lämmöllä, kunnes luumut ovat pehmeitä. Tarjoile lämmitetyn mannapuuron kera.

Kanelilla maustetut persimonit ja ohrapuuro

1 pss 600 g Feelia Ohrapuuroa

2 persimonia

1 dl appelsiinimehua

2 rkl sokeria

kanelitanko

Pilko persimonit. Mittaa kattilaan appelsiinimehu, sokeri ja kanelitanko, keitä lientä hetki. Siirrä kattila pois liedeltä, lisää persimonviipaleet ja anna maustua sen aikaa, kun lämmität puuron. Annostele kuuman puuron päälle maustuneet persimonit.

Katso myös reseptit jouluiseen jälkiruokaan ja viikuna-parmesaanisalaattiin!